Scope 12

Scope12.nl is een onderdeel van ITS-inspecties. Als inspectiebedrijf hebben wij inmiddels jarenlange ervaring met het inspecteren van technische installaties. De ervaringen die wij de afgelopen 10 jaar hebben opgedaan met het inspecteren van zowel PV-systemen als het inspecteren van zakelijke elektrische installaties heeft erin geresulteerd dat wij bij de eerste 10 bedrijven in Nederland behoren en het eerste inspectiebedrijf in midden Nederland zijn die voor Scios scope12 volledig is gecertificeerd. Dit als aanvulling op onze overige certificeringen voor Scios scope8 en Scios scope10. Wij richten ons met onze dienstverlening hoofdzakelijk op de zakelijke markt. Onze ervaring en expertise zetten wij graag in om inspecties uit te voeren aan zowel de kleinere installaties als aan grote SDE-installaties. Wij beschikken over de benodigde kennis en apparatuur om zowel 1000V als 1500V systemen te beoordelen en de benodigde metingen uit te voeren. Ook hebben wij de juiste kennis en kunde in huis om systemen die rechtstreeks in-voeden op midden-spanning aansluitingen tot 690V vakkundig te beoordelen.

Scope 12 in het kort

De scope 12 inspectie bevat de beoordeling van de totale PV-installatie.
De Scios certificatieregeling omschrijft welke werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden bij een scope 12 inspectie, kort gezegd komt dit erop neer dat het vertrekpunt van de inspectie de PV-panelen zijn en het eindpunt van de inspectie het punt waar de in-voeding op de netaansluiting plaats vindt. Alle tussenliggende Hoofd-verdeelkasten, onderverdeelkasten, PV-verdeelkasten, kabels, omvormers en panelen maken dus onderdeel uit van de scope12 inspectie. Naast de beoordeling van de elektrotechnische componenten worden bij deze inspecties ook de draagconstructies en bevestigingsframes beoordeeld. Om te beoordelen of systemen geschikt zijn tegen windbelasting wordt ook het belast en/ of fixeerplan tijdens deze zonnestroom inspecties beoordeeld. Om vast te stellen of daken voldoende draagkracht hebben om het totale systeem te kunnen dragen dient er een constructieverklaring aanwezig te zijn. Gezien brandrisico’s en branddoorslag grote gevolgen kunnen hebben voor de bedrijfsvoering van de onderliggende gebouwen en/of opstal dienen de risico’s met betrekking tot brand en/of branddoorslag even eens beoordeeld te worden bij een scope12 zonnestroom-inspectie.

Werkwijze ITS-inspecties

ITS-inspecties wil zich onderscheiden door een servicegerichte aanpak bij de inspecties die wij uitvoeren. Wij zijn daarom graag partner van onze opdrachtgevers. Doelstelling hierbij is om de kwaliteit en veiligheid van de installaties te bewaken, en anderzijds om kennis te delen. Door ITS-inspecties al bij het ontwerp van een installatie te betrekking kunnen ontwerpfouten of ontwerp verbeteringen in het beginstadium al zichtbaar worden. Dit werk kostenbesparend en kwaliteit verhogend. Daarnaast onderscheiden wij ons door de mogelijkheid te bieden om onze inspecties gefaseerd uit te voeren, hiermee voorkomen wij dat installaties worden afgekeurd bij oplevering, doelstelling hierbij is om faalkosten te verlagen of te voorkomen en de kwaliteit van installaties op een hoog niveau te houden. Wij realiseren ons dat wij met deze aanpak niet het goedkoopste inspectiebedrijf zijn maar u wel de het beste resultaat behaald en faal- en herstelkosten tot een minimum kunt terugbrengen.

Maatwerk

Bij ITS-inspecties hebben wij als uitgangspunt het ontzorgen van onze klant. Dit doen wij door maatwerk te leveren. Zo maken wij onderscheid in de uitvoering van onze inspecties. Wij realiseren ons dat een eindgebruiker niet altijd de kennis in huis heeft die een installateur wel in huis heeft. Hier passen wij onze werkwijze op aan. Zodat wij aan onze opdrachtgevers leveren wat zij vragen en nodig hebben met als doelstelling een veilige installatie die voldoet aan de minimale eisen die er door verzekeraars gesteld worden. Ons motto is niet voor niets: Kritisch waar het moet, en meedenkend waar het kan.

Referenties

Maak een afspraak... Graag spreek ik de wensen met u door Vul snel onderstaand formulier in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken
Heeft u een vraag?